Annons:
Etikettom-sajten-och-ifokus
Läst 5332 ggr
JohannaEkroth
9/15/11, 12:09 PM

Underlätta för synskadade när du skriver

Att läsa med skärmläsare kan vara jobbigt. Här kommer en artikel som berättar hur man underlättar för synskadade.

Att läsa med skärmläsare kan vara jobbigt när folk använder förkortningar och upprepar samma tecken i sina inlägg.

När man är synskadad och ska läsa på datorn så använder man ett tilläggsprogram som talar om vad man skriver. Detta program talar även om för oss exakt vad som står på skärmen.

När du skriver inlägg i de olika trådarna är det bra om du inte använder förkortningar. Förkortningar gör det mycket svårt för oss synskadade att få ett sammanhang i vad som står på skärmen. Det är mycket bättre att du skriver ut hela ordet i dess fulla längd för då hör vi ordet och inte något konstigt. Programmet översätter och läser förkortningar som hela ord.

Det finns ett problem till för oss som har skärmläsare. Det är detta ofog att sätta ut många likadana tecken efter vissa ord.

Exempelvis: ?????

Dessa fem frågetecken läser skärmläsaren "FRÅGA FRÅGA FRÅGA FRÅGA FRÅGA" och du kan själv förstå hur jobbigt detta blir att lyssna till. Sådana sidor undviker man i största möjliga mån och det drabbar dig som skriver genom att vi inte besöker sidorna. Undvik alltså att skriva samma tecken flera gånger efter varandra.

SvenA
Sajtvärd på Synskadade iFokus

ifokus.jpg

Tillägg av sajtvärden BusHanna:

Att använda de smileys som finns att infoga som små gula gubbar är aven att föredra för våra synskadade istället för de klassiska smileyna man gör med tangentbordet.

Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else

Annons:
JereMina
9/18/11, 12:11 AM
#1

Mycket bra info och det bör vi följa. Personligen ska jag låta bli en massa frågetecken i fortsättningen. Det brukar bli flera för att det ska bli en sorts förstärkning av frågan!

Vanja-K
11/28/11, 6:59 PM
#2

Bra information!

[TrevorS]
11/29/11, 12:37 PM
#3

Det är jättebra, använder även smileys från menyn istället för att skriva ut tecken. På så vis kan de som har datorprogram som läser upp få det lättare och slippa hör "Kommatecken, slut på parantes". Skrattande

JohannaEkroth
11/29/11, 12:45 PM
#4

Ja, Trevor, så är det, det skulle iaf inte jag vilja höra hela tiden. FlörtObestämd

Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else

[TrevorS]
11/29/11, 1:27 PM
#5

Skulle vara kul om den kunde säga "happy smiley" eller något istället, hade varit roligare. Jobbat hos en som har ett program som läser upp, personen var aktiv i något forum, någon hade gjort en smiley med massor av ")", trodde först datorn hängt sig. "Kolon, slut på parantes, slut på parantes" och så fortsatte den så 7-8 gånger till, samma person gjorde detta på flera ställen på inläggen. Huh! SkrikandesFlört

JohannaEkroth
11/29/11, 1:29 PM
#6

Usch ja… Stackars människor! Ja, detta borde verkligen spridas. Tillochmed vissa bakom iFokus använder tangent smileys, de borde ju ändå veta bättre! SkrikandesFörvånad

Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else

Annons:
[TrevorS]
11/29/11, 2:05 PM
#7

Jag rätter till det på de sidorna som jag är Medarbetare på när jag upptäcker det. Det är många som använder detta. Dock är jag lat när jag skriver dl istället för deciliter när jag postar recept. Men beroende på program så brukar många program säga "deciliter" och inte "dl". Skrattande

Upp till toppen
Annons: