Annons:
Etiketttips-och-råd
Läst 9654 ggr
BaraLisa
2012-02-12 11:01

Så går ett möte till på ACA

En enkel beskrivning av min erfarenhet från ca 15-20 möten hos bland annat ACA, "Vuxna Barn". Det är ju jätteläskigt att gå innan man vet!

Det är ofta en stor grej det här med att våga ta steget och gå på ett möte, för exempelvis anhöriga eller "Vuxna Barn". För mig var det så att jag prcis hade flyttat från en stad, där en kompis gick på såna möten och tyckte jag skulle börja. Jag kände ingen i den nya staden så jag gick för att träffa lite folk nästan främst.

Det är olika i olika städer, vissa har flera möten i veckan och vissa har färre. På vissa kanske det är mer folk, på vissa bara tre-fyra stycken ibland. Vissa är längre, vissa är kortare. Allt sånt står i informationen på gruppens hemsida.

På ett möte är alla anonyma, kanske just därför är folk så trevliga och förstående. Och de som gått länge vill verkligen "hjälpa" nykomlingar så de bli glada och hjälper en och vill att man ska trivas. De förklarar och hjälper, när de ser en ny. De är ofta mycket bra på att känna in stämningen eftersom de vet precis hur känsligt det är.

Man sitter runt ett bord, ofta fikar man. Man läser små texter och sen får alla säga sitt. Då får ingen annan avbryta. Man får vara tyst och bara lyssna om man vill.

Alla har tystnadsplikt där inne, och sedan ute också såklart. Vill man fortsätta gå så kan man få en "mentor". Man får prata om allt möjligt, och ofta har folk varit med om samma saker.

Många har relationsproblem, mycket på grund av sin uppväxt. Man får gråta, det händer. Vill man inte gå dit igen så är det också okej. Man behöver inte tro på Gud. Man får ge en frivillig peng för hyra av lokal med mera (typ en tia) om man har råd. Det är ju en frivillig "förening". /Lisa

Med vänliga hälsningar Lisa

 

Annons:
BaraLisa
2012-02-12 11:03
#1

Med vänliga hälsningar Lisa

 

Upp till toppen
Annons: