2012-03-25 19:38 #0 av: BaraLisa

Sabina dog i cancer, 34 år gammal. Hennes mamma och systrar skriver fortfarande på hennes blogg. Som ett sätt att bearbeta sorgen kanske, men Sabina själv ville också ha det så.

Utdrag ur en av SVD's artiklar om sjukdomsbloggare:

Trots att det snart gått tre år sedan Sabina avled finns nya inlägg på hennes blogg upplagda av ”Sabina”. Det kan tyckas lite märkligt men har sin enkla förklaring. Det är hennes systrar och mamma som håller liv i bloggen och de använder den enda tillgängliga inloggningen, som är Sabinas. Fast de försöker vara noggranna med att skriva sina egna namn i inläggen.

-Sabina ville att bloggen skulle få finnas kvar och att vi gärna fick skriva lite då och då, men inte mer än så. Det blev nog som hon tänkt, berättar Johanna Najjar, Sabinas syster.

Sabina Najjar avled på Stockholms sjukhem den 31 mars 2009, endast 34 år gammal. Hudcancer, malignt melanom, tog hennes liv. Hon efterlämnade döttrarna Melinda och Julia, då tolv respektive åtta år, sambon Henry, mamma Sirpa, pappa George och systrarna Johanna och Rosa. Själv var Sabina övertygad om att intensivt solande, utomhus och i solarium, var orsaken till hennes sjukdom och hon använde bloggen för att uppmana andra att vara uppmärksamma på eventuella hudförändringar.

Artikeln fortsätter här

 

Sjukdomsbloggare - alla artiklar SVD