2012-07-13 23:48 #0 av: Jess89

Intervju med anonym som berättar hur h*n har gjort för att må bättre efter ha brutit upp kontakten med en alkoholist.

Anonym har levt med en alkoholist under större delen av sitt liv. Men till en början var h*n inte medveten om det. När man är liten hade jag inte samma tankesätt som en vuxen, och jag trodde att det ska vara så. När jag blev äldre insåg jag sanningen, min nära släkting är en alkoholist. Det kändes verkligen att erkänna det men sanningen måste fram. Alla i min närhet visste vad som pågick, men inte hur illa det verkligen var.

Jag erkänner att jag inte alltid har mått bra, men att ge upp är ingen lösning på problemet. Men man får inte ge upp hur tungt det än är.

Livet blir någon gång bättre, livet är inte alltid ett helvete. jag vill även tacka alla som har stöttat mig under mina jobbiga perioder. Hade det inte varit för er hade jag nog inte varit där jag är idag. jag vill även passa på och ger er läsare några tips på hur man mår bättre.

- Ta avstånd från alkoholisten och visa att det personen gör inte är okej. Om personen kontaktar dig sägdå att du endast vill ha kontakt när personen är nykter igen.
- Prata med någon om vad som har hänt
- Ge aldrig upp, det blir bättre!

- Gör saker som får dig att må bra
- Gör roliga saker som får dig att tänka på andra saker
- Ta dagen som den kommer