Tips och Råd

Julstress

2012-12-06 21:30 #0 av: Jess89

Glad första advent här tipsar vi om hur ni gör för att undvika julstress.

Hur skönt vore det inte att kunna sitta och njuta utan stress under julafton? Enligt mig låter det helt underbart.
Tillhör du dem som gör allt i sista stunden kan ni nog få en massa bra tips på vad ni ska tänka på för att få en lugnare jul.


Planeringsmetod

Du behöver: kalender, papper, penna och lugn och ro.

Börja med att: göra en lista över det som ska finnas på julbordet. Glöm inte bort att skriva med dryck, dekorationer, bröd och pålägg. Det är viktigt att allt finns ner skrivet så man inte har missat något.

Första kolumnen - inköp: Ta fram listan över det som ska köpas och planera när sakerna ska inhandlas. De sakerna som håller bäst köper du först och de som håller mindre bra köps närmre jul.

Andra kolumnen - ingredienserna: Planera in när allt som ska lagas/bakas ska göras. Köttbullar är något som kan göras god tid i förväg och kan frysas in. Planera sedan när ingredienserna ska köpas. Gör likadant med allt som ska bakas.

Planeringen för mat, dryck och godis är nu avklarad nu återstår bara resten av allt arbete som är kvar.

Planera din julafton: Planera vad som ska fram på bordet och när de ska fram. Det är även bra om du skriver in när granen ska skaffas och kläs.

Julklappshandling: Skriv ner vad du ska köpa till alla som ska ha julklappar och när du ska köpa dem. Skriv även ner när du har handlat så du vet att du har handlat, det kan vara väldigt lätt att glömma någon annars. Om inte julklapparna slås in samma dag skriv ner i din kalender när det ska göras.

Städning: göra en lista över det som ska göras och be sedan om hjälp med det som ska göras. Det är inte meningen att en person ska stå för allt jobb, man hjälps åt helt enkelt.


http://klokegard.se/sa-undviker-du-julstressen/

Vänliga hälsningar Jessica
medarbetare på socialt stöd & Anhöriga

Anmäl
2013-12-04 09:47 #6 av: Magisk

Bra tips. Skrattar

Anmäl
2013-12-04 12:57 #7 av: Jess89

#6 Hoppas du kommer ha nytta av tipsen! Glad

Vänliga hälsningar Jessica
medarbetare på socialt stöd & Anhöriga

Anmäl
2013-12-05 11:59 #8 av: Snovit79

Det är alltid bra med listor. Och göra en översikt på vad som kan förberedas innan.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.