Beroenden och Missbruk

Spelmissbruk

2013-09-27 19:31 #0 av: Jess89

Det är ofta omgivningen som först upptäcker att spelandet är ett problem. Ofta ser personen själv inte att spelandet ger negativa konsekvenser.

"Det inte ovanligt att det är en anhörig som lägger märke till de första tecknen på spelproblem. Ofta börjar spelandet som ett oskyldigt tidsfördriv som tillför något positivt, till exempel spänning eller social gemenskap. Det kan dock med tiden utvecklas till ett spelberoende. Det är inte alltid lätt att veta om personen man oroar sig för faktiskt har ett problem, ibland på grund av att personen inte berättar eller försöker täcka upp för sitt spelande.

Vanliga tecken och varningssignaler:

  • Tid: Allt mer och mer tid används till spel och planering kring spel. Personen kanske oftare verkar frånvarande och prioriterar spelandet framför andra saker som tidigare varit viktigt i personens liv.

  • Ekonomin: Det försvinner pengar från konton, personen kanske allt oftare lånar pengar utan att kunna betala tillbaka, personen kan ha pengaproblem trots en stadig inkomst, eller kanske har svårt att betala räkningar.

  • Humöret: Personen oroar sig mer än vanligt och är mer lättretlig, och uppvisar oftare tecken på nedstämdhet och oro.

  • Beteenden: Det är inte heller ovanligt att personen isolerar sig från vänner och anhöriga och drar sig undan sociala aktiviteter."

Källa

Vänliga hälsningar Jessica
medarbetare på socialt stöd & Anhöriga

Anmäl
2013-09-27 19:38 #1 av: Jess89

Dator och tv-spelsproblem

Spelproblem


Vänliga hälsningar Jessica
medarbetare på socialt stöd & Anhöriga

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.