Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Presentationer Hälsningar Kontakt sökes Allmänt ¤ Livshotande sjukdomar ¤ Kroniska sjukdomar ¤ Psykiska sjukdomar -- Suicid - Självmord ¤ Funktionsnedsättningar -- ADHD/ADD -- Asperger och autism ¤ Missbruk och Beroende -- Alkohol -- Narkotika ¤ Mobbning, konflikter och gräl ¤ Våldtäkt & Incest ¤ Att vara anhörig till... ¤ Övrigt Anhöriga ¤ Positivt i livet ¤ Negativt & Jobbigt ¤ Berättelser ur livet ¤ I livets slutskede och tiden efter ¤ Minneslunden ¤ Lagar & Regler ¤ Hjälpmedel och stödinsatser ¤ Tips och råd ¤ Böcker och övrig media ¤ Dikter ¤ Undersökningar ¤ Lekar och tävlingar [OT - ] Utanför ämnet Om sajten & IFokus Om andra sajter
¤ Att vara anhörig till...

Påverkas livet av att vara anhörig

2013-11-02 21:38 #0 av: Jess89

Påverkas ditt liv av att vara anhörig och hur hanterar du det?

Vänliga hälsningar Jessica
medarbetare på socialt stöd

Anmäl
2013-11-07 22:15 #1 av: Ove-D

Ja det är ju självklart att jag blir berörd. Det är oro men också att det krävs att jag har mer kontakt med skola och liknade för att informera, medla och förklara hur min son fungerar. Jag har en äldre son och där har det inte varit lika mycket oro för att inte klara skolgången. Det handlar inte bara om betyg utan även att klara av det sociala och att inte bli mobbad eller retad.

Anmäl
2013-11-07 23:04 #2 av: [RedHood]

Ja, det gör det. Det är mycket som jag än idag inte klarar av eller blir känslig av. Som till exempel att köra bil eller folk som är påverkade. Även när folk som inte vet vad jag har varit med om som säger allabarnenskämt till mig som till exempel "All barnen gick kom över gatan förutom Johanna för hon blev överkörd av ett fyllo". Rimmar inte men det gör mig så ledsen. Men samtidigt så har det påverkat mig på ett bra sätt, inte bara negativt. Jag är mer medveten om vad som händer runtomkring mig som till exempel människor som är påverkade. Jag drar ifrån mig från farliga situationer och det är jag glad över idag.

Så ja, det är både bra och dåligt att vara anhörig. Det är tråkigt att man ska behöva men samtidigt så lär man sig av det!

Anmäl
2016-07-03 21:52 #3 av: Matiildan

Finns det något särskilt forum för anhöriga? 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.