Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Presentationer Hälsningar Kontakt sökes Allmänt ¤ Livshotande sjukdomar ¤ Kroniska sjukdomar ¤ Psykiska sjukdomar -- Suicid - Självmord ¤ Funktionsnedsättningar -- ADHD/ADD -- Asperger och autism ¤ Missbruk och Beroende -- Alkohol -- Narkotika ¤ Mobbning, konflikter och gräl ¤ Våldtäkt & Incest ¤ Att vara anhörig till... ¤ Övrigt Anhöriga ¤ Positivt i livet ¤ Negativt & Jobbigt ¤ Berättelser ur livet ¤ I livets slutskede och tiden efter ¤ Minneslunden ¤ Lagar & Regler ¤ Hjälpmedel och stödinsatser ¤ Tips och råd ¤ Böcker och övrig media ¤ Dikter ¤ Undersökningar ¤ Lekar och tävlingar [OT - ] Utanför ämnet Om sajten & IFokus Om andra sajter
¤ Tips och råd

Anhörigtips för dementa

2017-01-26 07:52 #0 av: Eda

Som ni kanske läste i artiklarna om ”Karin” i Expressens reportage från januari 2017 skrivna av Anna Bäsén, så är det ingen självklarhet att boende på äldreboenden får den dryck de behöver.
 
På min mammas äldreboende serverades inte dryck spontant, fastän hon var dement och inte klarade av att larma om hon var törstig, jag kom därför på att tejpa en inplastad papperslapp på såväl bordet bredvid hennes rullstol som på bordet bredvid hennes säng, där det stod att hon alltid skulle ha dryck framställd. Det fungerade faktiskt! 
Hade jag istället pratat med personalen hade det inte fungerat eftersom personalen växlade och det ofta kom tillfälliga vikarier.

Handikapptips har tips på hjälpmedel & aktiviteterKLICKA HÄR
👗Textilochtips har tips på kläder & handarbeten vid rörelsehinder.  KLICKA  HÄR  

 Bloggarna är ideella och har ingen ersättning från butiker.  - Gilla gärna! 🌺

Anmäl
2017-02-16 08:31 #1 av: Eda

Vid närmare eftertanke tror jag att det skulle varit bättre  med följande text:
 ”Här skall alltid stå en dryck” eller ”Doktorn säger att här skall det alltid stå en dryck”. 
Detta beroende att om det kommer in en av personalen kanske personen med demens inte är törstig just då, läser på lappen och säger ”Jag vill inte ha någon dryck, ta bort glaset.”

Handikapptips har tips på hjälpmedel & aktiviteterKLICKA HÄR
👗Textilochtips har tips på kläder & handarbeten vid rörelsehinder.  KLICKA  HÄR  

 Bloggarna är ideella och har ingen ersättning från butiker.  - Gilla gärna! 🌺

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.