Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Presentationer Hälsningar Kontakt sökes Allmänt ¤ Livshotande sjukdomar ¤ Kroniska sjukdomar ¤ Psykiska sjukdomar -- Suicid - Självmord ¤ Funktionsnedsättningar -- ADHD/ADD -- Asperger och autism ¤ Missbruk och Beroende -- Alkohol -- Narkotika ¤ Mobbning, konflikter och gräl ¤ Våldtäkt & Incest ¤ Att vara anhörig till... ¤ Övrigt Anhöriga ¤ Positivt i livet ¤ Negativt & Jobbigt ¤ Berättelser ur livet ¤ I livets slutskede och tiden efter ¤ Minneslunden ¤ Lagar & Regler ¤ Hjälpmedel och stödinsatser ¤ Tips och råd ¤ Böcker och övrig media ¤ Dikter ¤ Undersökningar ¤ Lekar och tävlingar [OT - ] Utanför ämnet Om sajten & IFokus Om andra sajter
¤ Psykiska sjukdomar

Sjukdomshistoria och förändrat humör

2017-07-17 23:27 #0 av: Anonym

Jag har en nära familjemedlem som jag älskar högt, såklartHjärta

Personen har ett tag lidit av akut stressymptom/depression men är påväg upp nu igen. Det jag har reagerat nu på senare tid är att personen är väldigt negativ, väldigt kritisk och tycker illa om människor.

Ska personen berätta om något roligt hen har varit på så är det alltid något negativt som hände, har någon inte hört av sig på ett tag så är den dum (och personen har själv inte hört av sig till personen i fråga), snackar skit om den ena och den andra och ja, är så väldigt negativ och allt är fel.

I allt detta är personen i ett lyckligt förhållande med en partner som stöttar. Jag vet att detta beror på sjukdomshistorien, jag tycker att det är något som kommit under den tiden och inte var så innan, inte lika mycket åtminstone.

Det blir jobbigt till slut att lyssna på då jag själv har egna problem, blev själv sjukskriven för akut stressymptom i våras  och har fått byta jobb och komma upp igen. Känner att jag dras ner i humöret av att prata med personen men samtidigt VILL jag prata med personen ofta då vi står varandra nära.

Finns det något man kan göra för att få personen tillbaka på rätt spår, kan man hjälpa på något sätt? Jag förstår ju själv att det inte hjälper att jag blir irriterad..

Anmäl
2017-07-21 20:38 #1 av: Argellerglad

Jag tänker att det bästa nog är att beskriva dina känslor för personen precis så som du upplever det, var 100 % ärlig. Jag förstår att det kanske kan kännas jobbigt men det är nog det enda som hjälper. Tror det kan vara nyttigt för personen att höra, för kanske är hen inte ens medveten om sitt beteende. Du verkar vara en väldigt omtänksam och förstående person, så om du bara lägger fram det lite försiktigt så kommer det säkert gå bra :).

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.