2017-09-10 08:42 #0 av: Eda

Foton: Ergonovas och Trendrums hemsidor

Om vad som är bra med GUNGSTOLAR för personer med demenssjukdomar har jag gjort ett blogginlägg, där jag bl.a. skrivit följande:

Det finns forskare som kommit fram till att det är lugnande och nyttigt för hälsan att gunga i en gungstol. Gungstolar lär vara speciellt bra för personer med demenssjukdom men även för personer med ADHD, Autism, Asperger samt beroendevård.

Enligt en gungstolsfabrikant ger Gungstolsterapi "Förbättrad livskvalitet utan behov av medicinering. Gungstolsterapi visar konkreta resultat och välbefinnande hos personer som drabbats av demens." 

Även om detta bör tas med en nypa salt (jag tror absolut att medicin också behövs) så har faktiskt sjuksköterskan, föreläsaren och specialisten inom demensvården Ola Polmé sagt att "Vårdpersonalen upplevde att 20 minuters gungning motsvarade 5 mg Sobril" och det var ju inget dåligt betyg!

Förutom sjuka gillar många andra gungstolar och hammockar!

I mitt blogginlägg finns många fler bilder på gungstolar från olika fabrikanter samt uppgifter på var de finns att köpa samt lite om  gungstolens historik, se vidare: 
 https://handikapptips.wordpress.com/2017/08/21/vad-som-ar-bra-med-gungstolar/