Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Presentationer Hälsningar Kontakt sökes Allmänt ¤ Livshotande sjukdomar ¤ Kroniska sjukdomar ¤ Psykiska sjukdomar -- Suicid - Självmord ¤ Funktionsnedsättningar -- ADHD/ADD -- Asperger och autism ¤ Missbruk och Beroende -- Alkohol -- Narkotika ¤ Mobbning, konflikter och gräl ¤ Våldtäkt & Incest ¤ Att vara anhörig till... ¤ Övrigt Anhöriga ¤ Positivt i livet ¤ Negativt & Jobbigt ¤ Berättelser ur livet ¤ I livets slutskede och tiden efter ¤ Minneslunden ¤ Lagar & Regler ¤ Hjälpmedel och stödinsatser ¤ Tips och råd ¤ Böcker och övrig media ¤ Dikter ¤ Undersökningar ¤ Lekar och tävlingar [OT - ] Utanför ämnet Om sajten & IFokus Om andra sajter
¤ Att vara anhörig till...

Svärmors flytt

2018-07-25 12:05 #0 av: MonicaLagerquist

Nu har Asta sovit en natt på boendet.Hon ringde ju ett par gånger igår efter att vi lämnat henne där.Trodde att hon skulle ringa direkt i morse men så blev det inte.

När vi kom dit vid tio tiden satt hon på sängen med tre väskor packade för att åka med oss hem. Vi pratade, packade upp och hade en trevlig stund. Vi stannade i en dryg timme och hon var glad och positiv men virrig.

När jag sa att vi ev kommer fobin ikväll så tyckte hon att det var onödigt vi hade ju varit där nu.

Nu när det är så här varmt kan vi inte gå dit med hunden. Så han fick åka bil med oss idag personal och boende hälsade glatt på honom.

Svärmor älskar ju honom så det blev ett bra möte.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-07-25 12:18 #1 av: Maria

Vad skönt att det har gått bra. Svärmors virrighet kan ju öka på så här med flytt och allt. Det kanske lugnar ner sig när hon fått bo in sig.

/Maria

 

Anmäl
2018-07-25 12:20 #2 av: MonicaLagerquist

Ja att det skulle bli virrigare än tidigare var vi fullt tu medvetna om.

Min man har dåligt samvete för att hon har det så jobbigt nu. Men samtidigt vet han ju att det inte finns några alternativ.

Vi tar en dag i sänder .

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-07-25 20:19 #3 av: Wonnalesan

Ja gör så! ta en dag i sänder, för varje dag har sina bekymmer. Det kommer gå bättre och bättre, dessutom får ni sova lugnt om natten. Då orkar man bättre vara stark då det behövs. Tänk att Asta ändå är på plats nu! Bara det är stort. Nu håller vi alla tummar att det bara blir bättre och bättre dag för dag som det står i visan. Ha det bra önskar WLBlomma

Anmäl
2018-07-25 20:47 #4 av: MonicaLagerquist

#3 tack.

En lite ledsen Asta ringde nyss men efter en stunds prat och påminnelse om att det finns glass i frysen så vände det.

Det känns som att muta ett barn om ni förstår vad jag menar.

Man får ta fasta på de saker hon minns.

Hon har ett stort körbärsträd utanför sin balkong och det minns hon för det mesta så det kan man alltid prata om.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-07-26 08:03 #5 av: Wonnalesan

Så gör vi också, tar fasta på det svärmor minns. Dansen, de imaginära barnen, (Rubens barn)hon vet att de heter Ruben. Men en har visst kommit bort? Hon klär dom i sina kläder så jag ska se på loppisen om jag kan hitta något bättre. Känslorna kommer och går, enda bra med sjukdomen är att de växlar och att det ledsna snart är glömt igen! Min svärmors språk börjar bli mer och mer fragmentariskt nu. Ibland en hel mening. Men ingen oro och det tackar vi för. Du ska se att Asta snart känner sig hemma, så när det blir svalare kan din hund och du hälsa på oftare. Vi har över 20 mil och en gammal hund , ingen hundvakt, så vi är ganska låsta nu!Vi längtar efter de skurar de lovat på lördag, men jag tror det då jag ser det! Vila i att Asta blir omhändertagen nu. Ja de blir små barn igen och behöver tillsyn, hjälp att dricka mm. Ingen anhörig orkar detta dygnet runt! Allt gott från WLBlomma

Anmäl
2018-07-26 08:13 #6 av: MonicaLagerquist

Det har ju varit et önskemål från vår sida i ca tio år  att Asta skulle flytta till det här boendet.Det är ju alltid bättre att flytta medan man minns och kan ha mer glädje av flytten .Men Asta har totalvägrat fram tills i julas när hon plötsligt säger när vi passerar boendet Där vill jag bo.Jag avvakttade några dagar men hon återkom hela tiden till att hon ville flytta dit och hon grät och vile inte att vi skulle köra hem henne efter jul som hon firade här hemma hos oss.

Jag bokade ett besök nere på boendet och vi var där och kikade och hon blev ännu mer ivrig på att flytta.

Sen lyckades ju hon med att ramla och bryta först ena armen. Då bodde hon hos oss första veckan innan vi hann få till mer hemtjänst . Sen ramlade hon ju och vi fick åka akut och hjälpa henne att komma till sjukhus.Då hade hon troligen legat på golvet med bruten fot hela natten.

Efter den sjukhusvistelsen fick hon utökad hemtjänst och även nattpatrull.

Eftersom att Asta ville byta kommun så måste vi ansöka extra om det. Men efter 17 olika turer hit och dit så fick hon nu äntligen den här platsen.

Mellan alla dessa turer så har hon även lyckats bryta armen en gång till. Så att bo kvar i Solna var helt enkelt inget alternativ.

Nu är det bara att jobba på att Asta ska känna sig hemma. Vi kan titta förbi dagligen men jag tänkte vänta tills hon har bott in sig lite innan vi tar hem henne hit på besök.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-07-29 20:20 #7 av: MonicaLagerquist

Idag har vi varit och hälsat på hönsen.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-08-02 17:21 #8 av: Wonnalesan

Vilket trevligt besök för Asta!

Höns är så spännande att iaktta.

Nu har vi kommit hem efter besök hos svärmor. På två månader har språket blivit enstaka ord utanför samtalet. Hon skrattar ibland. Men nej nu är det bara en resa nedåt. Hon äter lite, men de imaginära barnen ser ut att finnas utanför dörren nu, hon pekar däråt. Ja det är sorgligt, men bara hon inte är ledsen och har ångest nu så får man vara glad. det är jobbigt att resa 20 mil och se hur fort det går. Livet är ett mysterium. Ta vara på dagarna med Asta! Jag är glad jag visade så mycket värme medans min svärmor förstod lite av vilka vi var. Mvh/WLBlommaBlommaBlomma

Anmäl
2018-08-02 20:06 #9 av: MonicaLagerquist

#8 Förstår dig oro och sorg.

Min egen mamma gick bort för snart tio år sen i Parkinson och altzimer och det var jobbigt att se hur fort det gick.

Idag när i besökte Asta berättade hon hur bra det var att bara kliva upp ur sängen och gå ut och få frukosten serverad och att maten serverades klockan halv tolv och halv fem.Hon ar så glad och positiv.

Hon var så tacksam för att hon fick bo så nära oss.Hon tycks inte vara medveten om att vi gjort ett aktivt val att få ha henne så nära uton tror att det bara är tur att hon hamnat så nära oss. Hon tror att hon flyttat från Karlshamn.Solna tycks hon ha glömt av. Där har hon bott de senaste 25 åren.

Nåväl bara hon är nöjd och glad är vi glada.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-08-03 06:23 #10 av: Wonnalesan

Det blir nog bra nu ska du se!

Det tar tid med omställningar även för de gamla. Det som är gammalt och invant försvinner. Men så får man annat istället. Det låter som Asta är trygg med vetskapen om att ni är nära.

Jag var mamma åt mina föräldrar och det är skillnad med svärmor där finns inte samma band och känslor från barndomen mm.

De andra barnen bryr sig inte så mycket tyvärr trots att de bor så nära. Det känns svårt. Men nu är hon inte medveten om vilka vi är längre så det känns lättare , hon har det så bra där hon är. Fint rum, vacker utsikt, bra personal. Vi kan ju ringa och fråga om läget när vi vill.

En märklig sak när min svärmor började insjukna var att hon alltid sprang i vården för småkrämpor, det försvann och hon blev frisk som hon sade. Hjärnan är märklig och allt som sker där. Hoppas Asta kommer till ro och börjar trivas riktigt bra. Det hoppas jag....Mvh/WL

Anmäl
2018-08-03 06:37 #11 av: MonicaLagerquist

#10 Ja hjärnan är märklig.Grannens mamma har alltid varit lite sur och tvär när hon sen blev dement blev hon så glad och trevlig och ville alla väl.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-08-03 18:34 #12 av: MonicaLagerquist

Svärmor ringde nyss

Det är så bra på det här hotellet.Maten är bra och de tvättar min tvätt också.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-08-03 19:42 #13 av: Wonnalesan

Haha, ja sådant hörde vi också. Men när ska jag resa hem?

En sak som hon sade som var rörande var-Jag funderade på om jag var dement, men det förstod jag att jag inte var, för jag visste var nycklarna och plånboken var-.

Hon höll i handväskan krampaktigt!

Har Asta kokvrå? Min svärmor har aldrig haft varken kokmöjligheter eller kaffebryggare. Ingen TV. Men för ca 1 år sedan kunde hon klockan.

Vad har Asta för färdigheter kvar`Kan hon skriva? Namnen på er?

Bra det är ett bra hotell! Mvh/WLBlomma

Anmäl
2018-08-05 07:43 #14 av: MonicaLagerquist

Efter ett par dagars lugn var svärmor väldigt virrig och ledsen igår kväll.Hon visste inte var hon var och varför.
Hoppas att hon kunde somna och sova till slut.
Idag ska jag in till Uppsala och köpa lite underkläder till henne.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-08-05 08:57 #15 av: Wonnalesan

Vi köper alltid underkläder och nattlinne till svärmor. Även om hon inte vet så vet vi att hon är hel och ren under som förr var så viktigt för henne!

Värmen tar också och de blir säkert mer förvirrade då. Man känner själv att minnet sviktar då man har varit varm så länge.

Övergångstiden blir säkert lite rörig för Asta, men snart är detta hennes hem och friden kommer igen. Mvh/WL

Anmäl
2018-08-10 07:51 #16 av: MonicaLagerquist

Nu ligger svärmors lägenhet ute på nätet.

https://www.lansfast.se/hitta/bostadsratt/stockholm/solna/solna/regnstigen-6-van-4-4/cmbolgh4ptsu3e4q58l6bjg/

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.